Referenssit / Polar Metalli Oy

Polar Metalli Oy

Keminmaalla toimiva Polar Metalli Oy on ohutlevytöiden erikoisosaaja, johtava savupeltien valmistaja. Polarmetalli valmistaa myös muita omia tuotteita, kuten Polar Grillejä. Toimitusvarmuus ja moderni, uudistuva konekanta antavat hyvät edellytykset toimia luotettavana sopimuskumppanina ohutlevytöissä.

Polar Metallin omistavat Saukon veljekset, joista Matti Saukko vastaa myynnistä. Aika oli kortilla, kun liiketoiminnan arkeen liittyvät asiat painoivat päälle ja myyntiin jäi vain pari tuntia aikaa. Jotta tuo aika olisi tehokasta, se pitää olla esivalmisteltua mahdollisimman pitkälle.

– Mietimme sellaisten ohjelmistojen ostamista, mitä nämä soittajatahot käyttävät. Hinta oli kuitenkin niin kova, että hylkäsimme ajatuksen ja mietimme myyntiedustajan palkkaamista. Hain netistä kylmää kantaa soittavaa tahoa, jolla ei olisi sellaista puhelinmyynnin tapaa. Törmäsin Inhouseen ja pitkän puhelun jälkeen päästiin yhteisymmärrykseen, Matti Saukko kertoo.

 

Teollisuuden haasteet kylmäkontaktoinnissa

Inhouse Group on Polar Metallin ensimmäinen kumppani myynninedistämiseen. Asia ei kuitenkaan haitannut, sillä Matti on itse tehnyt kylmäkontaktointia paljon ja ymmärtää teollisuuden omat haasteet.

– Inhouse tuntui siltä, että heillä on omaa ymmärrystä teollisuuden uusasiakashankinnasta. Meillä oli muitakin tahoja harkinnassa, mutta heistä ei tullut sellaista tunnetta. Sain opetettua Inhouselle ne asiat, mitkä meille olivat tärkeitä ja ilokseni huomasin, että asiat olivat jo itämässä asiakkaalla, kun otin yhteyttä, Matti kertoo.

Polar Metallille katsottiin tavoitteita vastaava kohderyhmä, ja tulokset olivat erinomaisia. He saivat useita uusia asiakkaita, joista osa on jatkuvia sopimuksia. Matti vertaa mielellään budjetoituja investointeja, ja näkee hyvän johdannaisen kontaktoinnista esimerkiksi messuille. Ahkerana messujen näytteilleasettajana Polar Metalli kuulee osastollaan vierailijoilta useasti, että heille onkin jo soitettu ja mielikuva on hyvä. Kontaktointi toimii siis myös osana markkinointia ja brändimielikuvan luontia.

 

Edullista uusasiakashankintaa

Uusasiakashankinta kontaktointityönä on aina investointi, ei kuluerä. Matti arvottaa oman aikansa poikkeuksellisen hyvin, ja kiittelee Inhousea ajan ja vaivan säästäjänä.

– Teen yksin myyntiä, ja samalla pyöritän yritystä yhdessä veljeni kanssa. Inhousen kumppanuus säästää minulta aikaa uusasiakashankinnan alkupäässä – minulle jää tunteja enemmän muihin töihin. Kun lasken ajan, mitä itse ennen käytin uusasiakashankintaan, voisi sanoa, että tämähän on ihan ilmaista! Matti nauraa.

 

Tärkeimmät asiat kumppanuudessa

Inhouselle tärkeintä on tuottaa asiakkaan näköistä palvelua, asiakkaan ehdoilla. Myös Polar Metalli on tyytyväinen Inhousen kykyyn ottaa tuotannon heilahtelut huomioon.

– Parasta Inhousessa on joustavuus. Meillä on aikoja, kun tuotanto on aivan täynnä eikä myyntiä voida tehdä. Inhouselle riittää ilmoitus, että pidetään taukoa. Hommat jatkuvat taas, kun saamme tuotannosta ruuhkaa purettua. Meille toimitusajat ovat todella tärkeitä, emmekä halua myydä ei-oota, Matti kehuu.

Parasta Inhousessa on joustavuus. Meillä on aikoja, kun tuotanto on aivan täynnä eikä myyntiä voida tehdä. Inhouselle riittää ilmoitus, että pidetään taukoa. Hommat jatkuvat taas, kun saamme tuotannosta ruuhkaa purettua. Meille toimitusajat ovat todella tärkeitä, emmekä halua myydä ei-oota.

Matti Saukko
Myyntipäällikkö, Polar Metalli Oy