Referenssit

Myynnin kasvattamisen prosessit räätälöidään aina tarpeenne mukaan, oli kyseessä sitten kokonaisvaltainen myynnin elinkaaren kehittäminen tai vain osa siitä.

Ota hyvä asento ja anna asiakkaidemme kertoa, miksi teidänkin kannattaa valita Inhouse Group.

 

 

250 Asiakasta
108M€ Asiakkaille tuotettu liikevaihto
30500 Toimenpidettä

Itselläni on sellainen fiilis Inhousen työntekijöistä, että heillä on palava halu tuottaa parhaita asiakaskohtaamisia. Myynti tulee hyvän asiakaspalvelun myötä, ja usein asiakkaat puhuvatkin nimenomaan yhteyshenkilöistä, jotka haluavat vain asiakkaan parasta. He osaavat ehdottaa juuri hänelle ja hänen yritykselleen sopivia palvelukokonaisuuksia, Jarkko Jahnukainen kehuu.

Jarkko Jahnukainen
Sales Director, Elisa Oyj

Inhousella oli selkeä hinnoittelu ja vakuuttava toimialatuntemus. Omat yhteyshenkilömme tuntuivat olevan perillä myynnistä ja kilpailutilanteesta sekä soittaminen kuulosti hyvinkin asiantuntevalta

Michael Ljungqvist
Chief Operating Officer, Military Work

Parasta Inhousessa on joustavuus. Meillä on aikoja, kun tuotanto on aivan täynnä eikä myyntiä voida tehdä. Inhouselle riittää ilmoitus, että pidetään taukoa. Hommat jatkuvat taas, kun saamme tuotannosta ruuhkaa purettua. Meille toimitusajat ovat todella tärkeitä, emmekä halua myydä ei-oota.

Matti Saukko
Myyntipäällikkö, Polar Metalli Oy

Itse olen toivonut sellaista kumppania, jonka kanssa voi toimia avoimen rehellisesti. Tapaamisten järjestämisessä pitää olla suunta, mutta myös esiteltävä tuote tai palvelu pitää olla kunnossa. Meidän tehtävänämme on kuitenkin luoda arvoa asiakkaalle jo tapaamisella. Eduksi on, jos ymmärtää kylmäsoiton lainalaisuudet ja pystyy haastamaan Inhousea sanoittamalla tavoitteensa niin tuloksille kuin kumppanuudellekin.

Sami Sillman
Operatiivinen johtaja, Luomustudio

Muita asiakkaita joita olemme auttaneet

 

Suomen parhaat asiakaskohtaamiset Suomen luotettavimmalta myynnin kumppanilta.

Kasvulaskelmat | Kohderyhmät | Buukkaus ja myynti | Koulutus | Workshopit

Ota yhteyttä